国外经典写字楼设计计划方案

时间:2021-10-28 17:20:25 来源:蓝天音乐厅点击:

导读:本文是由匿名网友投稿,经过编辑发布关于"国外经典写字楼设计计划方案 "的内容介绍。

Schmidt Hammer Lassen已发布了索尔韦总公司的方案设计,是坐落于丹麦阿姆斯特丹的一家先进材料和化工品企业。与Modulo Architects和VK Engineers协作,荷兰企业在零碳,零耗能的工程建筑中优先选择考虑到可持续和延展性。

Schmidt Hammer Lassen has released images and details of its competition-winning design for the headquarters of Solvay, an advanced materials and chemicals company, to be located in Brussels, Belgium. Working in collaboration with Modulo Architects and VK Engineers, the Danish firm has prioritized sustainability and resilience in the zero-carbon, near-zero-energy building.

获得胜利的精英团队是以一个具备影响力的国际性比赛场上选拨出來的,包含OMA,Valode&Pistre,Wilmotte&Associates和Henning Larsen。

The winning team was chosen from a competitive international field including OMA, Valode & Pistre, Wilmotte & Associés, and Henning Larsen.

该新项目坐落于比利时首都22公亩的一个地快上,自1953至今,它早已举行了索尔维的很多主题活动。设计部门务求超过典型性的企业办公室型学,进而给予一个顺畅与合作,并专注于互动交流和革新的办公室空间。

The scheme is located on a 22-hectare site in the Belgian capital which has hosted many of Solvay’s activities since 1953. The design team sought to reach beyond the typology of a typical corporate office, instead offering a fluid, collaborative space dedicated to interaction and innovation.

在最前期,一座紧凑工程建筑能够根据一个一同的通道进到中厅,许全部根据总公司的人都能够共享工程建筑的与众不同感受,并造就一种明显的信任感。大家将索尔韦的激情,自主创新,可持续性的总公司核心理念转换为一个胆大的工程建筑宣言口号,展现了其核心理念和打造出的新品牌形象。-Schmidt Hammer Lassen的合作伙伴Tiago Pereira

In the earliest stages, it became clear that one compact building with one common entrance into a sweeping atrium would allow everyone who passes through the headquarters to share the same unique experience of the building and create a strong sense of belonging. We translated Solvay's desire for a welcoming, innovative, sustainable headquarters into an architecturally bold statement that reflects its core values and creates a new identity.

-Tiago Pereira, Partner, Schmidt Hammer Lassen

索尔韦总公司制订了开疆辟土的条件总体目标,致力于完成零碳排放量,零耗能的基本建设。该项目设计在一个“创建绿色校园”内,周边有长板凳,花草树木和倒影池,热烈欢迎求助者。在其中大中型的绿色屋顶可一览无余,而全景天窗和下移的花苑最大限度地联接內部和外界。

The Solvay Headquarters sets ambitious environmental targets, aiming to be a zero-carbon footprint, near-zero-energy building. The scheme is set within a ”green campus” with visitors welcomed by a formal “urban carpet” of benches, trees, and reflective pools. Above, a large green roof offers unobstructed views across the landscape, while skylights and sunken gardens maximize the connection between interior and exterior.

西边目前的生态公园将被花草树木遮盖,修复与塞纳河相接的18新世纪江河。在一个校内,降水将被搜集并反复运用,溪水将扩张雨蓄水池以提高物种多样性。在北端,室外环形剧院的样子充分考虑目前的花草树木并运用当然歪斜的园林景观。

An existing park to the west will be forested, with the reinstatement of an 18th-century stream linked to the Senne. Across the campus, rainwater will be harvested and reused, with the stream amplifying natural rainwater ponds to enhance biodiversity. To the north, an open-air amphitheater is shaped with consideration for existing trees and to take advantage of the naturally-sloping landscape.

这种室外室内空间正确引导游人到透亮,可当然光照的招待服务厅,两边配有咖啡馆和体验店。这里有非正规的的工作中室内空间,如大中型社交媒体室内楼梯,中厅,也可联接到顶层的真正工作中室内空间。

These outdoor spaces guide visitors to a glazed, naturally-lit, inviting entrance lobby of the main building, flanked by a café and Experience Centre. Lined with informal workspaces such a large social staircase, the atrium also serves as a visual connection to the formal workspaces above.

大厦的一,二层包括试验室和工作中间,在其中之上四层为公司办公室。这两个商业街由国际会议中心联接,为职工给予释放压力室内空间,并给予与全景图阳台的联接。

The first two floors of the building contain laboratories and workshops, with four upper floors dedicated to offices. These two blocks are linked by the Meeting Centre, offering space for employees to relax, and providing a connection to panoramic terraces.

预估将被验证为BREEAM,该计划方案集成化了普遍的环境保护意识作用,包含地热能源,太阳能电池板和空气流通,而索尔韦专注于最大限度地降低其生产制造和工业生产废弃物处理对周边气体,水和土壤层的危害。

Expected to be certified as BREEAM Excellent, the scheme integrates a broad range of environmentally-conscious features including geothermal energy, solar cells, and natural ventilation, while Solvay has committed to minimizing the impact of its manufacturing and industrial waste processes on surrounding air, water, and soil.

场所平面设计图

该项目实施方案参照了Schmidt Hammer Lassen设计方案的另一个节能型公司校园内,与去年稍早发布——丹麦较大 的岩土工程研究所丹麦岩土工程工程学校(Norwegian Geotechnical Institute)新创建的校园内商业综合体。

News of the scheme follows on from another environmentally-conscious corporate campus designed by Schmidt Hammer Lassen, with plans for the new campus of Norway’s largest geotechnical specialist community announced earlier this year.

立面

剖视图

平面图

手稿

实体模型

建筑设计师:拉森建筑事务所 Schmidt Hammer Lassen

地址:丹麦 阿姆斯特丹

总面积:42000平米

文章内容转载互联网技术,著作权归创作者全部,文中仅做分享共享,不做其他商业行为,若有侵权行为,请联络删掉,感谢!

本文网址:https://www.ltyyt.com/news/4060.html

声明:本站原创/投稿文章所有权归都市健康网所有,转载务必注明来源;文章仅代表原作者观点,不代表都市健康网立场;如有侵权、违规,可直接反馈本站,我们将会作删除处理。

相关合作

联系我们

服务热线 :xxxx-516156156

业务 QQ :396919548

投稿邮箱 :396919548@qq.com

{"remain":3000,"success":0,"not_valid":["/news/4499.html"]}
Array
(
    [0] => /news/4499.html
)